Plantjes- en zadenruilmarkt – 15 oktober 2022Plantjes ruilen met een feestelijk tintje

Tijdens de jaarlijks terugkerende plantjes- en zaden ruilmarkt op 15 oktober viert Velt-Betuwe het 5-jarig jubileum. Velt is een vereniging met afdelingen door heel België en Nederland, voor iedereen die ecologisch aan de slag wil in huis, tuin en keuken. Vijf jaar geleden startte de afdeling in de regio Betuwe. Inmiddels zijn er zo’n 200 Betuwnaren lid van deze afdeling. De ruilmarkten in voor- en najaar behoren inmiddels tot de vaste evenementen van Velt-Betuwe waar veel tuinliefhebbers op afkomen. Heel wat plantjes en zaden vinden een nieuwe bestemming, maar ook kennis, ervaringen en enthousiaste verhalen worden uitgewisseld. De markt begint om 10:00 en eindigt om 13:00.

Om het vijfjarig bestaan te vieren trakteert Velt-Betuwe tijdens de markt op een aantal leuke en interessante ‘plant-aardige’ activiteiten. Bezoekers kunnen vanaf 11:00 deelnemen aan kruidenwandelingen in het teken van de ‘herfstoogst’, een lezing over effectieve micro-organismen, een workshop waarbij met planten kan worden gecommuniceerd en workshops waarbij fermenteren centraal staat. Ook kunnen bezoekers hun tuinboeken en tuingereedschap ruilen. Net als bij de planten en zaden geldt: je zet neer wat je kwijt wilt en neemt mee wat je leuk vindt. Je hoeft niet één op één te ruilen en er komt geen geld aan te pas.

De ruilmarkt en de workshops zijn op het terrein van stadsboerderij Caetshage in Culemborg. De boerderijwinkel is open en er zijn heerlijke broodjes, lekkere hapjes en goede koffie en thee van Kruim-café.

De workshops zijn gratis voor leden van Velt. Aan niet -leden wordt een donatie gevraagd. De ruilmarkt is voor iedereen vrij toegankelijk. Ook voor mensen die dit jaar misschien zelf (nog) geen plantjes of zaadjes hebben in te brengen.

Auto’s parkeren op de Willem Elsschotplaats en Jan Wolkershof.

Meer informatie: https://velt.nu/activiteit/velt-betuwe-5-jarig-jubileum-markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *